Co znamená Throat Hit (TH, zásah do krku) a jak se mu vyhnout?

TH je vedlejší účinek vapingu. Doslova se překládá jako "zásah do krku". Jedná se o nepříjemný pocit v zadní části hrdla při vdechování páry.

Pálení v krku při kouření je běžné při změně značky cigaret, zvýšení počtu vykouřených cigaret nebo zvýšení obsahu nikotinu. Sliznice dýchacích cest je ovlivněna produkty spalování. Podobná situace je i při kouření.

Co je TH?

K výskytu TH dochází během inhalační fáze vapování. Vaper zažívá podobný pocit, jaký vyvolává tabákový kouř vnikající do plic. Nadšenci, kteří vapují poprvé, mohou ocítit silné podráždění, které vyvolá záchvat kašle. Tento pocit je podobný pocitu pálení v krku při kouření.

Co se stane, když se kapalina dostane do krku?

Pokud se vám kapalina dostane do krku, je velmi pravděpodobné, že dojde k popálení sliznice. Při použití může tekutina způsobit zažívací potíže nebo otravu. Pokud je použita dávka nikotinu vysoká, může dojít k vážným následkům včetně smrti.

Jak snížit nebo zvýšit účinek?

Podráždění hrdla při kouření je způsobeno vystavením sliznice látkám obsaženým v tabákovém kouři. Podobné příčiny způsobují nepříjemné pocity v krku i při vapování. Pokud vapování způsobuje šumění nebo pálení v krku, jednoduché techniky mohou pomoci nepříjemné pocity snížit. Výsledkem je, že vapeři mají k dispozici mírný zásah do hrdla, který při vdechování páry nevyvolává nepohodlí.

троатхит

Jak tento efekt snížit:

  • Otevřenější potahování.

Vape s otevřeným potahovácím systémem umožňuje volně tahat. Tím se snižuje koncentrace a teplota páry. Vybírejte liquidy se sníženým obsahem nikotinu a zvýšenou koncentrací rostlinného glycerinu (více než 70 %).

  • Snižte sílu potahů.

Snižte elektrický výkon zařízení. Vyberte si vape s bavlněným cartridgem. Přejděte na vape se slaným nikotinem, který navzdory své síle méně dráždí hrdlo. Velké množství páry může u začínajících vaperů vyvolat TH. Tento efekt je způsoben nedostatečnou adaptací hrdla na vapování. Po určité době vapování se hrdlo přizpůsobí účinkům páry, nepříjemné pocity zcela zmizí.

Není nutná žádná specifická léčba. Stačí dodržovat jednoduchá doporučení. Zpočátku byste se měli vyhýbat tekutinám s mentolovou, studenou, skořicovou, eukalyptovou a kořeněnou příchutí.

Snížení objemu páry a koncentrace nikotinu v tekutině snižuje nepříjemné pocity v krku.

Někteří vapeři mají rádi Throat Hit. Připomíná jim kouření skutečných nikotinových cigaret. Jestliže se vaping stal bezpečnější alternativou kouření, tento efekt vytváří iluzi ztraceného zážitku.

тротхит

Chcete-li zvýšit účinek vapování, musíte si vybrat liquidy se speciálními vlastnostmi: Zvýšená koncentrace nikotinu.
Tento princip nefunguje vždy se slaným nikotinem. Funguje však vždy, pokud liquid je založen na alkalickém nikotinu.

Vyšší obsah propylenglykolu. Optimální poměr VG/PG ve směsi pro zařízení je 60/40. U běžných podů může být podíl PG ve směsi až 50.

Mentolové a citrusové příchutě. Pocit TH můžete zvýšit zvýšením tempa a síly inhalace nebo zvýšením elektrického výkonu vapu.

Ke zvýšení troufalosti lze použít také zvýšení teploty páry. Další metodou je potahování při nižší teplotě, což vede ke koncentrovanější a sytější páře.

Použití konopného, bambusového nebo viskózového filtru je další metodou pro hledače vzrušení. Bavlněný knot je výborným absorbérem liquidu a přispívá k efektivnímu vapování, stejně jako je odolný vůči vysokým teplotám.

Vata však není vhodná pro maximální výkon. Výběrem vaty z jiného materiálu dosáhnete silného zásahu do hrdla.