Co potřebuji vědět o nikotinové soli?

Co potřebuji vědět o nikotinové soli?

Přibližně v 60. letech 20. století vyvinuli odborníci americké tabákové společnosti Philip Morris technologii změny kyselosti nikotinu jeho ošetřením čpavkem. Díky tomu jej tělo snáze a rychleji vstřebává. Látka byla nazvána freebase (volný nikotin). Za zmínku stojí, že první tekutiny do elektronických cigaret byly založeny výhradně na volném nikotinu.

Přispívaly k potlačení závislosti kuřáka na nikotinu. Jedinou nevýhodou bylo podráždění sliznice hrdla. K odstranění tohoto problému byla zavedena výroba nikotinové soli, která se získává synteticky. Tato látka se syntetizuje z nikotinu získaného z tabákových listů a smíchaného s roztokem kyseliny levulové nebo benzoové. Kyselost výsledného produktu je prakticky totožná s kyselostí u lidí. Vzhledem k umělému původu působí nikotinová sůl na organismus silněji, a nasycení nikotinem je proto rychlejší. Také liquid s čistším a koncentrovanějším syntetickým produktem nepůsobí na hrdlo tak silně jako tradiční liquid na bázi přírodního nikotinu z tabákových listů. Výhody nikotinové soli Výsledky výzkumu potvrzují následující výhody nikotinové soli:

Kyselé přísady, které přeměňují volný nikotin (freebase) na nikotinovou sůl, zlepšují chuť.

Ekonomičtější varianta vapingu, protože se nejen spotřebuje méně nikotinové páry, ale také se používají vapovací zařízení s nízkým příkonem, která umožňují získat lepší chuť.

Synteticky získaný nikotin poskytuje zvýšenou expozici nikotinu, protože se rychleji dostává do krevního oběhu.

Elektronické cigarety a POD systémy využívající nikotinovou sůl navíc umožňují uspokojit touhu po nikotinu rychleji a s menším počtem potahů. Škodlivost nikotinové soli a důvody, proč jej nepoužívat Kromě nepopiratelných výhod, které jsou vlastní kapalině pro vapování s nikotinovou soli, existují faktory, kvůli kterým se tato látka nedoporučuje používat:

nic-salt

Liquidy s nikotinovou soli pro vapování špatně spolupracují s vysoce výkonnými zařízeními. Při příliš vysokém zahřátí hrozí vysoké riziko popálení nikotinem a také mohou nastat problémy s únikem kvůli nedostatečné hodnotě PG e-liquidu. Vzhledem k tomu, že e-liquid na bázi nikotinové soli se obvykle používá v přístrojích s nízkým výkonem, je množství produkované páry malé. Z tohoto důvodu je přímé vdechování do plic nepravděpodobné. Poměrně velké množství lidí si užívá pocit z vapování jako "zásah" do sliznice hrdla. Měkké chuti tvrdého tabáku připomínající trotlování nelze s nikotinovým solným liquidem dosáhnout.

salt-nicotine

Základy dobrého užívání Postup při používání vapu s nikotinovou soli je zcela totožný s postupem při používání tradičních vapovacích liquidů. Připravený roztok se nalije do cartridge nebo tanku a poté se nechat nějakou dobu namáčet vatičku, než začnete vapovat.

V případě, že je Vaše vapovací zařízení vybaveno regulátorem výkonu, ujistěte se, že je předem nastavené na odpovídající úroveň. Podrobné informace naleznete v uživatelské příručce dodané se zařízením.

Která zařízení jsou vhodná Nejplnější chuť vapovacích liquidů je možné zažít pouze se zařízeními s nízkým výkonem. Nejoblíbenějšími zařízeními pro nikotinovou sůl jsou nízkovýkonné startovací sady a také startovací zařízení s cartridgí. Také všechny modely POD systémů umožňují vychutnat si vůni a chuť nikotinu.

Také většina výrobců jednorázových elektronických cigaret používá nikotinové soli pro doplňování. Je třeba si jasně uvědomit, že tato zařízení jsou nejdražší variantou vapování.