Je lepší vyrobit si vlastní liquid pro vape nebo koupit hotový?

Je lepší vyrobit si vlastní liquid pro vape nebo koupit hotový?

Dobrý den přejeme všem milovníkům chutného vapování!

Jsme si jisti, že jste na naši stránku navštívili z nějakého důvodu. Můžeme si zkusit odhadnout, že jste již zkušenější nadšenec vapingu, i když můžete být nováčkem.

Jistě jste začali vapovat se snadno dostupnými e-liquidy, ale v určitém okamžiku jste dostali nápad, že můžete ušetřit peníze a lehce si vyrobit vlastní.

A tak tomu skutečně je.

E-cigarety rychle získávají popularitu a vytlačují z trhu analogové. Jedná se o zařízení pro opakované použití, která ke svému fungování vyžadují nákup liquidů.

Náplň se uvnitř těla odpařuje a pára je podobná vůní a chutí běžnému tabákovému kouři. Je méně škodlivá pro kuřáci a nezpůsobuje žádné škody ostatním, protože neobsahuje nebezpečné produkty spalování, pryskyřice, formaldehyd.

K plnění vapu si můžete koupit e-liquid v různých koncentracích, příchutích a sílách.

Pokud si jej nemůžete koupit, můžete si i připravit vlastní směs, a to pomocí řady složek plus receptu.

Jaká je výhoda vlastního míchání?

Souhlasíte, že se každému stalo to, že jste si koupili liquid a nakonec Vám buď nechutnal, nebo síla nikotinu nebyla podle Vašich představ, nebo Vás prostě "oškubal" o nepřiměřenou částku, s tím, že za takové peníze si ho můžete vyrobit sami.

Nyní můžete na tyto problémy zapomenout. Stačí si vytvořit malé množství liquidů, které vyzkoušíte, a zjistíte, zda chutná a vyhovuje.

Náklady na takovou tekutinu, není těžké spočítat, jsou desítky krát levnější než ve vape obchodech.

Jak si vyrobit e-liquid?

Níže se můžete podívat, jak si vyrobíte liquid podle klasického receptu. Podívejme se na klíčové komponenty:

  • Propylenglykol. Jedná se o náplň s příjemnou, mírně sladkou příchutí. Pro lidský organismus je zcela neškodný, ale při překročení dávkování může způsobit alergie a dýchací potíže. Je označen jako PG.
  • Glycerin. Nezbytný pro extra hustotu pary. Až se naučíte vyrábět vlastní vape liquid, zjistěte si potřebnou koncentraci, jinak para nebude hustá. Na etiketách se označuje jako VG.
  • Příchutě. Příchutě nebo-li aromata se vybírají čistě na základě preferencí, ale je třeba dodržovat důležité pravidlo. Jmenovité množství příchutí na 10 ml kompozice by nemělo překročit 4 - 15%. Vyšší koncentrace hrozí zhoršením kvality příchutě. V obchodech najdete jablečné, hroznové, jahodové, různé sladkosti a další příchutě. Důležité je kupovat kvalitní složky, které lze prodávat s příslušným certifikátem.
  • Klasická směs předpokládá přítomnost nikotinu. Jeho množství se volí podle preferencí kuřáka. Pokud si prostudujete existující klasifikace, 6 mg/ml odpovídá běžným cigaretám s obsahem nikotinu 0,1-0,3 mg, 12 mg 0,3-0,5 mg a 18-20 mg je pro silné kuřáky. Dávkování pečlivě dodržujte, abyste nepřehnali ze silou.

E-liquid bez nikotinu, nepředpokládá žádné škodlivé látky. V tomto případě se chuť mírně změní, protože nikotin může přidat mírnou hořkost a tabákovou příchuť. Ve skutečnosti není to obtížné vyrobit liquid pro sebe.

Vynikají následující poměry PG/VG:

  1. 50/50 je standardní produkt používaný pro e-cigarety typu “Ego” nebo pro pod systémy, které se vyznačují malým clearomizérem. Toto složení se v moderních vapech používá stále méně často.
  2. 60/40 - vhodný pro elektrické cigaretové tyčinky: zařízení s nízkým výkonem.
  3. 70/30 - Nejoblíbenější a nejrozšířenější poměr. Vhodný pro moderní startovací sady a mody. Výrobci zajišťují dobrou vaporizaci a přenos chuti.

Předpřipravené liquidy pro vape Stejně jako u namíchaného liquidu mohou být hotové liquidy bez nikotinu nebo s nikotinem.

Ty první se liší úrovní síly, kterou si kuřáci sami zvolí.

Beznikotinový e-liquid je ideální pro lidi, kteří již nejsou závislí na nikotinu.

Vlastní namíchaný liquid nebo předpřipravený (hotové) e-liquidy?

Obojí má svoji pro a proti. Tak například s vlastním mícháním získáte úsporu nákladů, narozdil od zakoupení již hotového liquidu.