Jak přejít z jednorázových elektronických cigaret na e-cigarety pro opakované použití?

Moderní příslušenství v podobě elektronických cigaret pomalu a jistě nahrazuje tradiční tabákové výrobky.

A první otázkou, před kterou stojí lidé, kteří se rozhodnou objevit svět vapingu, je výběr pomůcky. Na trhu s vapingem je přece široká škála zařízení, která se liší účelem, designem i cenou.

Bez ohledu na to, které zařízení se rozhodnete koupit - jednorázovou e-cigaretu nebo POD systém pro opakované použití, jsou tato zařízení vlastně jakousi formou inhalátoru.

Uživatel totiž inhaluje páru vzniklou zahřátím e-liquidu, který obsahuje nikotin nebo aromata.

Proč zvolit jednorázové elektronické cigarety?

Většina začátečníků, kteří se rozhodnou vstoupit do vapingové komunity, si jako své první vapovací zařízení vybírají jednorázové POD systémy.

Hlavní důvody této volby jsou následující: Jednorázová zařízení jsou nejlepší volbou vapovacího zařízení pro začátečníky. Umožňují Vám zjistit, zda je pro Vás vaping vhodný, nebo ne.

E-cigarety Vám umožní užívat si vapování bez nutnosti údržby a péče o zařízení.

Přiměřené náklady.

Jednorázová elektronická zařízení mají nižší cenu než modely pro opakované použití. Ale na druhou stranu, pokud se stanete vášnivým vaperem jednorázových e-cigaret, náklady na jejich pravidelné kupování budou mnohem vyšší než při nákupu POD systému pro opakované použití a e-liquidů.

Účinný nástroj pro ty, kteří chtějí přestat kouřit tradiční tabákové výrobky. S e-cigaretou totiž člověk může získat stejnou dávku nikotinu, jakou dostane kuřák, který vykouří 2 standardní krabičky středně silných cigaret.

Navzdory četným recenzím o výhodách jednorázových e-cigaret přechází časem poměrně hodně lidí na opakovaně použitelné elektronické cigarety. A proč se tak děje, je popsáno níže.

elf-bar

Proč přejít na zařízení pro opakované použití?

Důvody, proč vapingový nadšenec, který dříve používal k uspokojení svých potřeb e-cigarety jednorázové, přechází na POD systém pro opakované použití, jsou různé:

  • Náklady. Přestože jsou jednorázová zařízení levnější než jakákoli zařízení pro opakované použití, pokud je budete k vapování používat pravidelně, budou celkové náklady na vapování mnohem vyšší. Zvažte tuto skutečnost na příkladu plnitelného liquidu. E-cigareta obvykle obsahuje 2 ml liquidu. Ale lahvička e-liquidu pro opakovaně použitelné vapovací systémy se dodává v objemech 10 ml a více. Láhev o objemu 10 ml stojí přibližně 20-25 % ceny jednorázové e-cigarety. Pokud si tedy koupíte drahou kvalitní e-cigaretu pro opakované použití, po několika náplních začnete šetřit tím, že budete kupovat pouze plnitelný e-liquid.
  • Negativní dopad na životní prostředí. Jak už název napovídá, tento typ vapovacího zařízení je určen výhradně pro jednorázové použití. I když se jedná o dobíjecí zařízení na jedno použití, mají velmi krátkou životnost, po jejímž vyčerpání se e-cigareta jednoduše vyhodí. Vzhledem ke své konstrukci se výrobek velmi obtížně recykluje. Jedná se o jeden celek, z něhož je obtížné oddělit lithium-iontovou baterii, kterou lze používat opakovaně. Měli byste vědět, že z tohoto důvodu jsou jednorázová vape zařízení v některých zemích na legislativní úrovni zakázána, zatímco jiné země světa o této otázce vážně uvažují.
  • Velký výběr příchutí. Navzdory velkému sortimentu e-cigaret vyráběných výrobci v různých zemích je výběr příchutí poměrně omezený. Pokud jde o zařízení pro opakované použití, jsou k dispozici tisíce různých příchutí pro náplně s širokou škálou koncentrací a složení. Kromě toho si vaper může vytvořit vlastní liquid pro plnění vape zařízení.

Možnosti přechodu od jednorázových e-cigaret.

Předtím, než lidé konečně začali používat opakovaně použitelná vape zařízení, používali následující typy jednorázových náplní: Elektronické cigarety (ECS) s předem naplněným vestavěným tankem.

Tato zařízení lze k vapování použít okamžitě. Jejich konstrukce neumožňuje opětovné plnění a výměnu vaporizéru.

Sada pro vapování RELX s vyjímatelnými, předem naplněnými cartridgí. Jedná se o kvalitní krabicový mod s kompaktními rozměry, vhodný pro začátečníky i zkušené vapery.

Vyžaduje pouze včasné dobíjení baterie a výměnu použitých cartridgí za nové.

Elf Bar RF350 je k dispozici také s plnitelným cartridgem. Chcete-li kouřit, musíte cartridge naplnit a dobít baterii.

elektronicka-cigareta-elf-bar-rf350-orange_w405

Proces vapování začíná potahováním přes náustek.

Možnosti příchutí pro opakovaně použitelné vapování Na rozdíl od omezené nabídky příchutí používaných pro plnění jednorázových e-cigaret je seznam příchutí dostupných pro opakovaně použitelná vapovací zařízení rozmanitý:

  1. Podle typu liquidu. Jako základ se používá přírodní nikotin a nikotinová sůl. Lze použít také bázi bez nikotinu. Podle koncentrace příchutí. Kapalina může mít různé koncentrace příchutí.
  2. Podle síly nikotinu. Maximální legální síla nikotinové soli ve vapu je 20 mg (2,0 %).
  3. Široká škála příchutí - cukrovinky, koření, ovoce, alkoholické nápoje atd.

Aby bylo možné vyrobit lahodný, opakovaně použitelný vape liquid, který vyhovuje individuálním chuťovým potřebám, je zde navíc vždy možnost, aby si vaper vyrobil směs různých ochucených vape liquidů podle vlastního receptu.