Jaké jsou výhody opakovaně použitelných cartridgí pro POD systémy?

Jaké jsou výhody opakovaně použitelných cartridgí pro POD systémy?

Jedním z oblíbených typů e-cigaret jsou POD systémy. Jejich používání je snadné a pohodlné, nabízejí řadu modelů a jsou za rozumnou cenu. Tato zařízení jsou optimální pro lidi, kteří teprve začínají svou cestu ve světě vapingu, i pro zkušené vapingové nadšence, kteří chtějí přejít z tradičních e-cigaret, kde tank plníte ručně, na POD systém s vyměnitelnými cartridgemi. Konstrukce takového zařízení je tvořena jedinou jednotkou, která kombinuje baterii a vyměnitelnou cartridge. Tento prvek je komplexem tanku s liquidem a vaporizéru se spirálkou.

Atraktivita vapovacího systému spočívá v tom, že nevyžaduje pravidelnou výměnu tanku a spirálky, údržbu spirálky ani jiné práce pro udržbu. Stačí včas dobít baterii a vyměnit cartridge, pokud dojde kapalina nebo vaporizér začne špatně fungovat.

Jaké náplně jsou k dispozici?

Výrobci vape produktů vyrábějí následující hlavní typy cartridgí pro POD systémy:

Uzavřené nebo jednorázové pody. Komponenty tohoto typu jsou dodávány z výroby s nádobkou naplněnou hotovou směsí. Konstrukce výrobku nepočítá s dalším doplňováním. Proto je nutné ji po spotřebování veškeré kapaliny v nádržce vyměnit. Sortiment příchutí kapalin doplňovaných do cartridge jednorázových POD systémů je dostatečně velký. Můžete si vybrat jakoukoliv příjemnou příchuť. Jednou z vlastností těchto výrobků je, že je nelze nijak vyrábět ani upravovat, proto se nazývají uzavřené.

Otevřené pody (opakovaně použitelné). Modely s cartridgem tohoto typu jsou výrobcem dodávány prázdné pro doplnění e-liquidu. Majitel si cartridge doplní sám, což značně rozšiřuje škálu příchutí a vůní liquidu použitého pro tvorbu páry. Konstrukce je navržena pro vícenásobné cykly doplňování. Otevřený typ tohoto výrobku navíc nabízí možnost nejen doplňovat cartridge liquidem (zakoupenou nebo vlastnoručně vyrobenou), ale také provádět další úkony s vaporizérem nebo žhavícími spirálky.

Použití uzavřeného i otevřeného typu náhradních náplní má své výhody. Například uzavřené POD systémy mají následující výhody:

  • Úspora peněz za nákup lahviček s různými příchutěmi, spirálek nebo žhavicích hlaviček pro vaporizér a dalšího příslušenství.
  • Úspora času stráveného přípravou a mícháním e-liquidui pro vapování, plněním cartridge, výměnou spirálek, údržbou atomizéru atd.
  • Z nevýhod je třeba zmínit pouze nemožnost doplnit si oblíbenou tekutinu pro vapování. Přestože výrobci vyrábějí poměrně širokou škálu jednorázových náplní s příchutěmi pro každou chuť, což umožňuje každému vaperovi vybrat si tu nejlepší variantu.

images

Když už jsme u výhod otevřených, opakovaně použitelných cartridgí pro POD systémy, zaměřme se na následující:

- Možnost opětovného plnění Vašeho oblíbeného liquidu. Díky tomu, že máte několik otevřených cartridgí, můžete každou z nich naplnit jinou příchutí liquidu. Díky tomu můžete náhradní prvek rychle znovu nainstalovat do svého zařízení a vychutnat si chuť liquidu, který nejlépe vyhovuje Vaší aktuální náladě.

- Lze používat opakovaně.

- Pod je navržen tak, aby Vám umožnil pracovat na Vašem vaporizéru, vyměňovat žhavící hlavičky a další.

Pokud jde o tvar, velikost otevřených a uzavřených cartridgí, ve většině případů mají obdélníkový tvar a kompaktní rozměry. To závisí na modelu e-cigrety, pro který jsou tyto komponenty určeny.

Mezi výhody společné oběma typům vyměnitelných součástí systému POD patří to, že jejich konstrukce neumožňuje únik liquidu. Kromě toho se aktivace vapování provádí automaticky potahováním.

Četné reference lidí, kteří přešli z klasických e-cigaret na zařízení s výměnnými náplněmi, potvrzují, že doplňování náplně je mnohem pohodlnější a rychlejší než totéž s atomizérem.

Jak často je nutné měnit cartridge v uzavřeném nebo jednorázovém POD systému? V případě vyjímatelných součástí uzavřeného typu je třeba je vyměnit po úplném vypotřebování kapaliny.

Otevřené cartridge lze používat opakovaně, protože je možné je doplňovat. Četnost výměny závisí přímo na individuálních vlastnostech majitele, výkonu vapování a parametrech samotného cartridge. V průměru se pohybuje od dvou do pěti dnů.

U opakovaně použitelných, otevřených cartridgí se po prvním naplnění doporučuje počkat 10 minut, aby se liquid napustil a řádně navlhčil vatičku.

Jak dlouho cartridge vydrží?

Praxe ukazuje, že tento typ spotřební součásti pro POD systémy vydrží od několika dnů (v případě uzavřeného typu cartridge) až po několik týdnů (otevřený typ cartridge).

Proč vyměňovat opakovaně použitelný cartridge za nový, když zvenku vypadá v pořádku? Odborníci doporučují její výměnu, pokud nastanou následující faktory:

Během vapování se objevila nepříjemná chuť.

Snížení objemu páry.

Známky netěsnosti.

Jakýkoli z těchto příznaků je dobrým důvodem k instalaci nového cartridge.