Běžné problémy s jednorázovými elektronickými cigaretami Elf Bar.

Elektronické cigarety od čínské společnosti Elf Bar jsou oblíbené mezi nadšenci vapingu po celém světě.

Sortiment výrobce zahrnuje převážně jednorázové PODy, které jsou plněny nikotinovou soli.

Vyznačují se lakonickým designem, snadným používáním, širokou nabídkou příchutí. Uživatelé se však při používání těchto jednorázových cigaret často setkávají s problémy.

Pokud jste si zakoupili vadný kus Elf Bar, nebudete ho moci používat. Závada je nejčastěji spojena s vadnou baterií. V takovém případě uživatel nebude moci zařízení zapnout a začít vapovat.

Typickým příznakem problému s baterií je blikající kontrolka na spodní části e-cigarety. V některých případech se indikátor nerozsvítí vůbec. Pokud zařízení Elf Bar nefunguje, nepropadejte předčasné panice. Některé problémy lze vyřešit poměrně snadno.

Co dělat, když z jednorázové e-cigarety nemůžete potáhnout?

Pokud z Elf Baru nemůžete potáhnout, existuje několik pravděpodobných příčin.

  • Jednou z nich je poškozená nebo vybitá baterie.
  • Další příčina je nedostatek e-liquidu. V označení zařízení jsou čísla 550, 600 která znamenají počet potenciálních potahů nebo kapacitu baterie. Můžete tak zhruba odhadnout, kdy Vám dojde liquid.
  • Někdy je problém způsoben znečištěním atomizéru, kompaktního generátoru páry, který ho dodává.

Co dělat, když tyčinka Elf Bar prská?

Pokud Váš přístroj Elf Bar při potahování prská, příčinou je kontakt mezi liquidem a žhavicí spirálkou. Vysoce zahřátá spirálka je vystavena působení kapaliny, která se rychle odpařuje, což má za následek prskání.

Pokud přístroj prská pouze v okamžiku potahování, jedná se o variantu normy - problém není třeba odstraňovat. Pokud přístroj prská a uvolňuje páru i po potažení, je třeba přístroj vyměnit. Někdy je pískání a jiné podivné zvuky způsobeny konfigurací vzduchové trysky. V takovém případě můžete zkusit otočit foukací kroužek mírně doprava nebo doleva.

Elf Bar RF350: Kontrolka nabíjení nesvítí. Pokud se kontrolka nabíjení nerozsvítí, je baterie s největší pravděpodobností vybitá. V takovém případě nemůže vaper tahat.

Jediným řešením je zakoupení nového zařízení.

rf-350-elf-bar

Proč se Elf Bar rychle vybíjí?

Někteří uživatelé, kteří vapují v chladnějším počasí, si všimli, že se zařízení Elf Bar rychle vybíjí. Baterie se rychle vybíjí při nižších teplotách (minus 10 °C až plus 10 °C).

Další pravděpodobnou příčinou je vadná nebo stará (více než 1-2 roky stará) baterie. Řešením je její výměna. Kontrolka na jednorázové cigaretě bliká. Pokud kontrolka na e-cigaretě Elf Bar bliká, znamená to, že baterie je vybitá.

Abyste mohli obnovit provoz zařízení, musíte ji nabít. Chcete-li baterii nabít, musíte otevřít pouzdro. Jednorázová e-cigareta je určena k jednorázovému použití, takže nemá možnost dobíjení. Stává se však, že tekutina není zcela spotřebována a baterie je již vybitá.

Co je třeba udělat: K otevření pouzdra zařízení použijte nůž. Odstraňte lepicí pásku použitou k izolaci baterie. Nabijte baterii pomocí 3,7V lithiové nabíječky. Pokud máte zkušenosti s manipulací s elektrickými přístroji, otevřete pouzdro zařízení a nabijte baterii.

V opačném případě je lepší koupit novou elektronickou cigaretu. Dalším důvodem blikání kontrolky je příliš dlouhé potahování. Některá zařízení mají ochrannou funkci, která spustí blikající kontrolku, pokud se doba potáhnutí páry prodlouží.

Problém lze vyřešit jednoduše zkrácením doby potahu. Jednorázová cigareta po potáhnutí pokračuje v činnosti. Situace, kdy přístroj sám pokračuje v činnosti, je často způsobena závadou na snímači tahu.

Za normálních okolností snímač aktivuje rozprašovač, který při změně tlaku vzduchu během potahování začne vytvářet páru. Pokud je snímač tahu poškozen, jednorázová cigareta pokračuje v odpařování, i když uživatel neinhaluje. Řešením je výměna zařízení. Co dělat, pokud zařízení Elf Bar špatně potahuje? Pokud dochází k problémům s vapováním, je možné, že při vapování zakrýváte rukou foukací nástavec. Jedná se o speciální otvor ve spodu, který má za úkol přivádět proud vzduchu k žhavící spirálce. Chcete-li problém odstranit, musíte zařízení během používání držet jinak. Nízká produkce páry je také způsobena nedostatkem liquidu v cartridgi. Tento problém nelze odstranit svépomocí - jednorázové cartridge nelze znovu naplnit.

Další možnou příčinou je vadná nebo vybitá baterie.

elf-bar

Další běžné problémy. Občas se u uživatelů vyskytnou problémy s nedostatečným množstvím pary. To je obvykle způsobeno snížením objemu baterie. Jediným řešením je zakoupení nové e-cigarety. Pokud kontrolka bliká současně s nízkým objemem páry, je jasnou příčinou problému vybitá baterie.

Případy, kdy Elf Bar explodoval, lze spočítat na prstech. Podle statistik k takovým incidentům dochází s četností 1 z 10 milionů.

Příčiny výbuchu souvisejí s nesprávnou montáží nebo nabíjením zařízení. Použití vadné, poškozené baterie riziko zvyšuje. Výbuch může vyvolat také nesprávné používání přístroje. Aby mohla e-cigareta produkovat páru, musí být kapalina zahřátá. Nadměrné zahřívání vaporizéru může poškodit izolaci baterie, což může způsobit zkrat a výbuch. Když uživatel stiskne tlačítko spuštění na přístroji, elektrický obvod se obnoví.

Napájení je přivedeno do ohřívače spirály. Pokud dojde z jakéhokoli důvodu k trvalému zkratu elektrického obvodu v systému, hrozí vysoké riziko negativních následků. Ke zkratu může dojít, když se zařízení dostane do kontaktu s jakýmikoliv kovovými předměty - klíče, mince, přívěsky na klíče - které skončily s vapem v tašce nebo kapse uživatele.

Jak zabránit výbuchu a dalším poruchám: Kupujte e-cigarety v důvěryhodném obchodě.

Prodejci, kteří se zaměřují na zvyšování počtu zákazníků a zisků, dbají na kvalitu prodávaných výrobků.

Seznamte se s návodem k použití a dodržujte všechna doporučení výrobce. Nepoužívejte zařízení, pokud jsou na něm zjevné známky poškození (únik tekutiny, praskání, silné zahřívání těla při vapování).

Přístroj přenášejte ve speciálním pouzdře. Neotevírejte pouzdro zařízení, pokud nemáte speciální znalosti a dovednosti pro práci s elektrickými zařízeními. Nezřídka se stává, že uživatelé při používání vape pociťují hořkost v ústech. To je obvykle způsobeno snížením množství kapaliny v cartridge na kritickou úroveň. Řešením je zakoupení nového zařízení.