Co potřebujete vědět o elektronických cigaretách před jejich koupí?

Detailně vám vysvětlíme vše, co potřebujete vědět o elektronických cigaretách před jejich koupí. Vapování není jen zdravější alternativou tradičního kouření. Pro někoho je součástí jeho životního stylu, pro jiné zase zdrojem nekonečné zábavy. Vaping je svět, který se vyvíjí velmi dynamicky. Cílem je dopřát vaperům všech kategorií a zájmů co nejpříjemnější zážitek.

V našem článku vás zasvětíme do tajů vaperské komunity. Dozvíte se všechny důležité informace, které by měl znát každý nováček. Přidáme i pár ověřených tipů a rad, díky kterým si vyberte optimální startovací zařízení.

Co potřebujete vědět o elektronických cigaretách před jejích koupí aneb, proč vůbec začít s vapingem

Vapeři se často rekrutují z řad tradičních kuřáků. Vaping má totiž řadu nepopiratelných výhod, které s přehledem takzvaně strčí klasické tabákové cigarety do kapsy.

4 hlavních důvody, proč přejít z kouření tabáku na elcigaretu

  1. Zdraví - vaping je o 95 % méně škodlivý, než kouření tabákových výrobků. Toto je výsledek rozsáhlé nezávislé studie, kterou provedla agentura Public Health England. Při vapování se vám v plicích neukládají nebezpečné toxické látky jako je dehet a další nečistoty, které vznikají při spalování tabáku a v plicích se usazují následným vdechováním cigaretového kouře (smoke). Kouření navíc neohrožuje jen vaše zdraví, ale také zdraví lidí a zvířat ve vašem bezprostředním okolí.
  2. Výrazná finanční úspora - průměrná cena cigaret přesáhla 110 Kč za krabičku. Je ale velmi pravděpodobné, že bude zdražování pokračovat, protože ceny tabákových výrobků v EU nejsou jednotné. Tradiční kouření je tedy velmi nákladná záležitost, která průměrné kuřáky vychází na několik desítek tisíc korun ročně.

 

  E-kuřák (průměrná cena) Kuřák (průměrná cena)
Počáteční náklady (e-cigareta + žhavící hlava + náplň) 800 Kč 0
Náplň (4 ×)/krabičky na měsíc (30×) 350 Kč 3 300 Kč
Žhavící hlavy na měsíc (3 ×) 350 Kč 0
Náklady celkem za rok cca 9 200 Kč 39 600 Kč

 

  1. Na elektronické cigarety se nevztahuje protikuřácký zákon - bez starostí můžete vapovat na veřejných místech, kde je kouření zakázáno např. na zastávce, v restauraci apod. Nicméně i zde platí určitá omezení, a to především pro vapery, kteří upřednostňují DL systémy. Tento typ e-cigaret produkuje velké množství dýmu. Pro veřejná prostranství zvolte raději systémy MTL, které vytvářejí mnohem méně vapu.
  2. E-kuřák neprodukuje nedopalky. Po průměrném kuřákovi zbude okolo 7 200 nedopalků ročně. Naproti tomu kvalitní elektronické cigarety se skládají z plně recyklovatelných dílů. Pokud vám jde o blaho životního prostředí, zvolte si opakovaně plnitelné e-cigarety a všechny plastové, skleněné a kovové komponenty po použití řádně recyklujte.

 

Elektronické cigarety zlepší vaše zdraví a šetří vaši peněženku.

Vyberte si vaši první vapovačku v našem e-shopu!

 

Jaká vybrat nejlepší elektroniku?

E-cigarety jsou elektronická zařízení, která dokážou plnohodnotně nahradit kouření tradičních tabákových produktů. Jejich konstrukce a funkčnost se neustále zdokonaluje, tak aby bylo vapování co nejjednodušším a zároveň co nejpříjemnějším zážitkem.

Základní tělo elektronické cigarety tvoří:

  • baterie,
  • žhavící hlava,
  • náplň.

Nepostradatelnou součástí je také nabíječka (neplatí pro jednorázové e-cigarety) a hodit se vám bude i další doplňkové příslušenství, se kterým si ale v úplném prvopočátku nemusíte lámat hlavu.

Dříve než se pustíte do výběru baterie a dalších komponentů, stručně vás zasvětíme do základních pojmů, abyste se lépe orientovali v popisech produktů v našem katalogu.

Co vyjadřují zkratky MTL a DL?

  • MTL (mouth-to-lungs) - systémy “potah pusa-plíce” jsou optimální volbou pro kuřáky. Vape potáhnete nejprve do úst a následně do plic, tak jak jste byli zvyklí při klasickém “šlukování”. Tento systém nejvěrněji simuluje kouření tradičních cigaret a produkuje méně dýmu, což ocení především silní kuřáci, kteří potřebují kouřit i na více frekventovaných místech, v kanceláři nebo třeba během jízdy autem.
  • DL (drirect-lung) - systémy “přímý potah do plic” lze přirovnat ke kouření orientální vodní dýmky. Vape potahujete přímo do plic. Tato zařízení produkují velké množství dýmu. Neobejdete se bez nich, pokud si chcete užít vapování s triky (např. cloudchasing).

 

Tip pro nerozhodné začátečníky:

Pokud v dané chvíli absolutně netušíte, zda vás vapování chytne a nechcete proto investovat do nákupu kvalitního opakovaně plnitelného zařízení, nad ničím dlouho nedumejte a objednejte si jednorázovou e-cigaretu. Investice do “jednorázovky” je naprosto zanedbatelná. Vyzkoušejte různé koncentrace nikotinu a tabákové nebo i jiné příchutě. Velmi oblíbené a cenově výhodné jsou i startovací sady pro začátečníky, které obsahují jednoduchá zařízení, která stačí jen dobít a můžete začít vapovat.

Kolik vydrží e-cigareta na jedno dobití? Výdrž se odvíjí od typu baterie

Baterie rozdělujeme do dvou základních kategorií na:

  • vyměnitelné,
  • integrované.

Jejich hlavní funkcí je zajištění chodu elektronické cigarety. Jsou nabíjecí a jejich průměrná životnost je asi 300 nabití (liší se v závislosti na velikosti a značce). Používáním se jejich kapacita snižuje, proto je nutné po čase je vyměnit.

Pokud kouříte jen příležitostně, bez problému si vystačíte s baterií s malým výkonem (cca 600 mAh). Silný kuřák, který běžně vykouří jednu krabičku denně, by měl zvolit baterii o minimálním výkonu 2 000 až 3 000 mAh.

Některá zařízení nelze během dobíjení používat, proto doporučujeme mít v záloze jednu baterii navíc.

Kvalitní nabíječka na elektronku je nutnost

E-kuřák musí mít přehled o stavu baterie, žhavících hlav a liquidu. Všechny základní části musí být v pořádku. Vybitou baterii stačí jednoduše dobít s pomocí USB nabíječky. Nabíječka je ve většině případů součástí balení e-cigarety. V případě, že se vám poškodila nebo ztratila, můžete si objednat novou. Jen se před nákupem ujistěte, že je kompatibilní s modelem vaší e-cigarety.

 

Pozor! Nekupujte levné komponenty ze zahraničí. Taková nabíječka nemusí fungovat a v nejhorších případech může poškodit vaše zařízení!

Jaký je nejlepší tank na světě?

Tanky jsou zásobníky (nádržky) na e-liquid. Jsou součástí atomizéru (clearomizéru či cartomizérů). Tanky v clearomizéru jsou čiré (nejčastěji vyrobeny ze skla či pyrexu). Díky tomu můžete jednoduše pohledem zkontrolovat stav náplně.

Tanky respektive typ atomizéru vybíráte s ohledem na vaše požadavky na výdrž a výkon.

Pokud vás děsí představa, že byste měli hned ze startu vybírat sami tank a starat se o údržbu, nemusíte se tím teď vůbec zabývat.

Pořiďte si e-cigaretu s POD systémem a nemusíte měnit žhavící hlavy ani doplňovat náplně.

 

Dodáváme e-cigaret pro úplné nováčky až po pokročilé vapery, kteří se nebojí složit si vlastní zařízení.

Skladem máme všechny nejoblíbenější značky včetně originálního příslušenství.